Kristiina Uusitalon kirjanjulkistamistilaisuus

Tervetuloa tutustumaan taidemaalari Kristiina Uusitalon teoksia esittelevään kirjaan ja näyttelyyn
Galleria Heinon studiossa 8.1.2015 klo 18-20.

Kristiina Uusitalon uusi kirja valottaa yli kolmenkymmenen vuoden taiteilijan taivalta

Parvs Publishing ja Galleria Heino julkaisevat Kristiina Uusitalon (s.1959) taidetta käsittelevän teoksen, joka on tähän astisista laajin taiteilijan uraa ja taidetta esittelevä julkaisu. Runsaasti kuvitettu 184-sivuinen teos sisältää kaksi taiteilijan tuotantoa käsittelevää esseetä, jotka ovat kirjoittaneet taidehistorioitsijat Björn Springfeldt (s.1941) ja Juha-Heikki Tihinen (s.1973).

Kristiina Uusitalo on eräs tunnetuimpia suomalaisia taidemaalareita, jonka uusin julkinen teos Valon varassa paljastettiin syksyllä 2014 Malmin sairaalan aulassa. Taiteilija debytoi vuonna 1977 ja hänen teoksiaan on kaikissa merkittävissä Suomen taidemuseoissa ja yksityiskokoelmissa niin koti- kuin ulkomailla. Uusitalolle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2008.

Uusitalo on tunnettu oman tiensä kulkijana, jonka teokset kommentoivat laajasti nykytaiteen ja taidehistorian ilmiöitä. Hänen teoksensa ovat pureutuneet muun muassa kansallismaisemiin, näkyvyyteen ja maalaustaiteen mahdollisuuksiin mitä erilaisimmilla tavoilla, joita hän on aina käsitellyt johdonmukaisesti oman taiteellisen ilmaisunsa ja työskentelynsä keinoin.

Björn Springfeldt kirjoittaa seuraavasti: "Kuvat välittävät energian kokemusta ja ikuista muutosta, yhdestä tilasta toiseen. Usein koemme sokaistumisen, kuten silloin kun katsomme suoraan aurinkoon ja kaikki mustenee. Tai kohtaamme heijastuksen, joka ylittää rajan kuvan tilassa ja siinä jossa elämme." Uusitalo on yllätyksien ja suurien kokemuksien tulkitsija, jonka teokset puhuvat sekä tunteitamme että älyämme koskettavalla tavalla.

Juha-Heikki Tihinen

 
 
 
 
 
top