ABC collection - myyntikokoelma 8.1.2021 – 31.1.2021

Lisätietoja: Taiteilijat / ABC collection

Galleria Heino aloittaa vuoden 2021 kevätkauden Marko Backmanin FORCE/COUNTERFORCE -näyttelyllä gallerian alakerrassa. Päänäyttelyn rinnalla meillä on ilo esitellä gallerian yläkerrassa uusi ABC collection- myyntikokoelmamme. Kokoelma koostuu gallerian taiteilijoiden editoiduista grafiikan tai valokuvan vedoksista sekä uniikeista piirustuksista, maalauksista tai pienoisveistoksista – teoksista, jotka on tarkoitettu sopiviksi kotiin kuin kotiin.

Teokset ovat ABC collection -myyntikokoelmaa varten tehtyjä tai teoksia taiteilijoiden aikaisemmasta tuotannosta – uudelleen työhuoneelta löydettyinä tai kokoelmaan soveltuviksi uudelleen tuotettuina. Taiteilijat teosten takana ovat tunnistettavia.

Ajan mittaan järjestettävässä useammassa ABC collection –näyttelyssä tullaan pääsääntöisesti etenemään aakkosissa taiteilijoiden nimen mukaan näyttelystä toiseen. Ensimmäisessä näyttelyssä nähdään teoksia aakkosten alkupään yhdeksältä ensimmäiseltä gallerian taiteilijalta. Kokoelma karttuu ajan myötä ja seuraava ABC collection -näyttely pidetään myöhemmin keväällä.

Kokoelmaan voi tutustua myös ABC collection -näyttelyiden ulkopuolella galleriassa esillä olevan portfolion tai gallerian kotisivujen kautta. Itse teokset löytyvät gallerian arkistohyllystä ja ovat galleriassa milloin tahansa pyydettäessä nähtävissä.

Ensimmäisessä ABC collection -näyttelyssä nähdään uudet valokuvasarjat Elina Brotherukselta, Miklos Gaálilta ja Martti Jämsältä. Näyttelyn yhteydessä Martti Jämsä julkaisee myös uuden valokuvakirjansa Polaroid-kesä (2020), jonka kuvista hän on tehnyt sarjan ABC collection-näyttelyyn. Mukana näyttelyssä on myös Axel Antasilta, Alvar Gullichsenilta, Bo Haglundilta ja Petri Hytöseltä sarjat uniikkeja guassilla, akryylilla, vesivärillä tai lyijykynällä paperille toteutettuja teoksia sekä Samuli Heimoselta uusia grafiikkoja ja lisäksi vielä gallerian uudelta taiteilijalta kuvanveistäjä Aaron Heinolta pienoisveistosten sarja.

Tervetuloa!

Muistathan gallerian kotisivujen lisäksi myös ARTSY-verkkogallerian, jossa esitellään Galleria Heinon kaikki näyttelyt ja niiden teokset.

Valokuvataiteilija Martti Jämsä on avajaispäivänä klo 11-19 paikalla kertomassa uudesta kirjastaan. Kirja on myynnissä galleriassa avajaispäivänä tarjoushintaan 19 eur (ovh 26 eur).


 
 
 
 
 
top