OTTO KARVONEN

Something in the Air, 2016
Performanssi / video
Tilaaja: The Window & Hors Pistes Festival / Centre Pompidou, Pariisi

Kuvataiteilija Otto Karvonen (s. 1975) on erikoistunut taiteellisessa työskentelyssään julkiseen tilaan sijoittuviin tilapäisiin veistoksiin, installaatioihin ja performansseihin. Hänen teoksensa ovat tilannesidonnaisia; ne syntyvät tiiviissä vuorovaikutussuhteessa ympäristöönsä hyödyntäen sen tilallisia ja ajallisia ulottuvuuksia.

Karvonen tunnetaan mm. pienimuotoisista, humoristisista ja ironisista interventioista, jotka hämmentävät ja sekoittavat käsitystämme arkitodellisuudesta. Hänen teoksensa kommentoivat usein ajankohtaisia poliittisia, taloudellisia, sosiaalisia ja uskonnollisia aiheita, julistavuutta ja alleviivaavuutta kuitenkin hienovaraisesti vältellen.

Karvonen on opiskellut Helsingissä Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Amsterdamissa Sandberg Instituutissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä instituutioissa ja näyttelyissä: Kiasmassa (2005, 2006, 2012), Centre Pompidoussa Pariisissa (2016), de Appel Arts Centressa Amsterdamissa (2008, 2010), CA2M Art Centressa Madridissa (2014), Copenhagen Art Festivalilla (2012), Liverpool Biennalessa (2008), Göteborg Biennalessa (2007) ja Singapore Biennalessa (2006).

Siirry sivun alkuun
 
Hae sivustolta
Copyright © Galleria Heino and artists; All rights reserved.